Home made Chai Tea Bio

chai_weblog

Geschreven door Susanne Heijns.

Al maanden geleden ben ik verslingerd geraakt aan de Bondi Chai Tea. En het leek me leuk om te kijken of ik het recept van Bondi kon benaderen met eigen (eventueel biologische) ingrediënten. Hier het resultaat;

Ingrediënten; biologische Chai Tai van Treasure Tea en melk. De gewone melk kan je eventueel vervangen door bijvoorbeeld soja melk.

De chai tea heb ik in verschillende ‘melanges’ uitgeprobeerd. Bij allemaal heb ik de losse thee in een klein mokje gemaakt en vervolgens met 120 ml melk in de opschuimer gedaan. Hieronder de verschillende melanges die ik gebruikt heb en de tijdsduur van de verschillende onderdelen.

– 4 tl chai tea, 20 minuten trekken: pure smaak, stuk minder zoet dan kant en klare chai tea latte zakjes, beetje bittere nasmaak.

– 4 tl chai tea, 20 minuten trekken, flinke tl honing: zoeter dan bovenstaande melange, benaderd meer de smaak van Bondi Chai Tea, maar alsnog heb je een duidelijke theesmaak

– 4 tl chai tea, 10 minuten trekken: gelijk aan de eerste melange alleen minder bittere nasmaak

– 3 tl chai tea, 20 minuten trekken: je proeft minder de specifieke chai tea smaak. Ik vind het erg saai/onuitgesproken

Conclusie: Om de smaak van Bondi Chai het meeste te benaderen, maar dan met ‘echte’ producten, adviseer ik melange 3 met een flinke tl honing er doorheen. Ik vond dit zelf erg lekker. Het smaakt minder ‘kunstmatig’ dan de kant en klare variant omdat je echte thee erin gebruikt denk ik. Bij langer dan 10 minuten trekken, is de nasmaak bitter, wat ik zelf niet zo lekker vind. Het geheel is iets minder geschuimd dan het kant en klare gebeuren maar ik vond dat juist lekker, iets meer drinkbaar product.

Geniet ervan!

Advertenties

Een gedachte over “Home made Chai Tea Bio

  1. Ga morgen de Bondi variant proberen en daarna een keer de bioversie, jouw recept, nr 3 dus. Moet ik alleen weer naar Gouda, hè wat vervelend nou…:)

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s