Gemakkelijk vanille-espresso toetje met gekaramelliseerde walnoten

foto_blog_edit_vd_bornGeschreven door Edit van den Born

Er zijn drie dingen waar ik erg gek op ben. Een lekker kopje espresso, koken en toetjes. Het was voor mij dan ook erg goed nieuws toen mijn familie www.houseofespresso.nl overnam. Heerlijke espresso met heel veel gemak gezet met ESE servings. Gemak is ook iets dat ik erg waardeer in recepten. Een avond uitgebreid koken is leuk maar kan niet iedere avond. Ik wil deze ruimte gebruiken voor een combinatie van al mijn liefhebberijen; een recept (koken) voor een toetje met espresso erin. En het is ook nog eens erg makkelijk!

Voor dit recept heb je het volgende nodig (voor 1 persoon):

  • Een lekker kopje warme espresso (ik heb DorCaf Black gebruikt, een krachtige espresso die niet bitter is)
  • Een flink bolletje vanille-ijs
  • Een paar walnoten
  • Een theelepel honing
  • Een beetje suiker (ongeveer een theelepel)

Rooster de  walnoten in een droge pan zonder olie of boter. Strooi de suiker eroverheen en laat het karamelliseren. Leg de walnoten in een bakje even in de vriezer zodat het karamellaagje kan uitharden. Zet ondertussen het kopje espresso. Doe het ijs in een mooi glas, giet het beetje honing over het ijs, schenk de espresso eroverheen en garneer met de gekaramelliseerde walnoten. Gebruik een flinke theelepel voor het opeten.

Dit toetje ziet er fantastisch uit en is erg makkelijk. Ook is het geschikt voor alle koffiedrinkers; door het ijs is het toetje ook geschikt voor cappuccino en latte drinkers. De espresso hoeft natuurlijk niet met ESE servings gezet te worden, espresso van bonen of cups is net zo goed!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s