Koffielikeur-espresso-taart experiment

2014-10-03 18.52.03

Geschreven door Edit van den Born

Het recept dat ik vandaag gemaakt heb is er één met vele vraagtekens. Ik zet mijn vraagtekens bij de hoeveelheid gelatine (veeeel) en de hoeveelheid espresso (ook vrij veel) én bij het feit dat deze ‘taart’ geen bodem heeft en niet gebakken hoeft. Een soort kwarktaart maar dan zonder bodem, lijkt me meer een toetje dan een taart… Maar goed, de combinatie van roomkaas (cheesecake… hmmmm!), koffielikeur en espresso was te verleidelijk om niet een keer te proberen. Dus bij deze! Het laatste vraagteken staat bij het resultaat, as we speak staat de ‘taart’ op te stijven in de koelkast dus ik weet nog niet hoe hij smaakt! Morgen (zaterdag 4 oktober) is er braderie in de Groenendaal in Gouda en bij de kraam zal het resultaat van mijn experiment te proeven zijn.

Dan nu… het recept! Het is een lekker makkelijk recept dus nu maar hopen dat het ook lekker is 🙂

Benodigdheden:

  • 13 blaadjes gelatine
  • 250 ml slagroom
  • 225 gram roomkaas
  • 50 gram suiker
  • 60 ml koffielikeur
  • 250 ml afgekoelde espresso (of andere pittige koffie, ik heb espresso gezet van Caffè Gioia Bianca bonen, lekker pittig).
  • poedersuiker
  • pure chocolade, geschaafd

Leg de gelatine in koud water om te weken. Knijp de gelatine uit en meng het in een pannetje door de slagroom heen. Verhit de slagroom totdat de gelatine helemaal opgelost is.

2014-10-03 18.11.54

Meng met een mixer de roomkaas en de suiker tot een luchtig mengsel. Klop hier de likeur, de espresso en het slagroom-gelatine mengsel doorheen.

2014-10-03 18.17.49

Giet het geheel in een (glazen) schaal, dek het af met aluminiumfolie. Laat het minimaal 7 uur in de koelkast opstijven.

2014-10-03 18.49.37

Voor het serveren nog even bestrooien met poedersuiker en garneren met het chocoladeschaafsel.

Makkelijk he? Nu alleen afwachten hoe het resultaat is! Morgen dus te proeven bij House of Goods en mocht dit nou niet lekker zijn, is er ook nog Tiramisu met koffielikeur en die is sowieso lekker!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s