Proeven

proeven_nikki

 

Geschreven door Nikki Looman van leuketheetjes.nl

Zoals sommige van jullie weten ben ik een enorme koukleum. Zodra het maar een beetje af begint te koelen kruip ik onder een dekentje, trek ik mijn handschoenen aan en haal ik mijn winterjassen tevoorschijn. Het vreemde is dat ik sneeuw, ijs, en schaatsen heerlijk vind. De winterjas die ik iedere winter weer tevoorschijn hoop te mogen trekken, is een ouderwetse jaren 70 jas, zo’n lange, van suède en met een prachtige bontkraag erop. Deze jas draag ik dan ook tijdens wandelingen in de sneeuw, en als ik op mijn schaatsen mag staan. De jas kocht ik jaren terug na een nare periode en het was het eerste “grote” iets dat ik hierna voor mezelf kocht. Die winter heeft de jas mij erdoorheen geholpen, en ook nu draag ik hem met een herinnering aan die nare periode, maar vooral met de herinnering aan de vrijheidsmomenten die ik beleefde die winter, in de sneeuw en de kou. Samen met die prachtige jas.

De link tussen mijn jassen-verhaal en mijn blog van vandaag is echt te simpel voor woorden, gezien de kou vandaag heb ik namelijk gekozen voor een thee die Winterdream heet. Ik heb deze thee gekregen van House Of Tea en ik heb het vandaag af en toe best koud gehad, dus ik vond hem aardig toepasselijk. Natuurlijk weet ik ook wel dat het nog lang niet zo koud is als het hoort te zijn eind november, maar toch fietste ik vanochtend (onder gelach van mijn wederhelft) met muts en handschoenen naar mijn werk. Dus koud zat wat mij betreft!

Vandaag wil ik mezelf ook uitdagen, en dat doe ik door deze thee te proeven, dus niet gelijk kijken wat er in de thee zit, maar echt kijken, ruiken en proeven, mijn zintuigen gebruiken. Spannend!

In eerste instantie kijk ik eens goed naar de thee en zie, zoals ik al zei, dat het een zwarte thee is, als ik dan verder kijk en ruik, ruik ik een zoete zware geur, maar ook een tegenhangend frisje. Het lijkt alsof er citroen of limoen in de thee verwerkt zit. De zoete zware geur lijkt op kaneel. Ik waag de proef (haha) op de som, en proef inderdaad een thee met een heerlijk winterse kaneelsmaak, maar wel met als afdronk dat eerder genoemde frisje. Normaal ben ik niet zo van winterse smaken, maar vandaag bevalt hij me erg goed. Ik weet niet echt of dat nou door de kou komt, of door het lekker frisje, waardoor de afdronk heel licht is… In ieder geval is het een lekker theetje om de wintermaanden mee door te komen, en een mooie afwisseling op alle zwaardere theeën die ik ook op de plank heb staan.

Bij deze de ingrediënten van de thee, eens kijken hoe ver ik ben gekomen. In de thee zit kaneel (yes!), stukjes appel, gehakte amandelen en stukjes vanille. Mijn vermoeden is dat het frisje van de appel komt, en de zachtheid van de stukjes vanille. Het is een thee die ik lekker lang heb laten trekken, zodat alle smaken goed uit de thee getrokken worden. En met een flinke bak van deze winterse thee kruip ik, mijn eerdere stukje overdenkend, lekker met mijn dekentje op de bank.

Gelukkig zijn er tegenwoordig vrijwel geen nare periodes meer, ik voel me gezegend tot en met en merk dat het leven me voor de wind gaat. Niet alleen op werk en thuis, maar ook met mijn blog gaat het echt supergoed. En daar ben ik af en toe best trots op, als ik er bij stil durf te staan.

Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s