Oud en nieuw

cropped-houseofgoods-logo.png

Geschreven door Dick van den Born

De eerste week van januari zit er op. De feestdagen al bijna vergeten, de inventarisatie afgerond en het plannen maken voor 2015 begint nu dus echt.

Maar eerst even het oud, een snelle terugblik op 2014. Een gevoel van trots overheerst. We hebben in 2014 met de familie keihard gewerkt, maar het resultaat mag er zijn. Een korte opsomming:

-Een blog waar leven in begint te komen. 🙂 (extra-speciale-mega-kudo’s voor culiblogger Edit die de kar grotendeels trekt.)

-Een verhuizing met als resultaat een professionelere, 3x zo grote, winkel.

-Bierrrrr. Een nieuw exclusief assortiment Tsjechische streekbieren in de fysieke shop én een eigen webshop www.houseofbeer.nl. (waarvoor we een Europese importvergunning voor alcoholhoudende dranken aanvroegen én na beoordeling door de douane kregen.)

-Een wijntrip naar Italië om wijnboeren te zoeken die met ons wilden samenwerken. We zijn blij om te kunnen melden dat de wijnen van Gambelli en (Michelinsterren wijn) Montioni goed aanslaan.

-Sinterklaas kwam in 2014 aan in Gouda! Als straat kwamen we vol in beeld dus met 40 winkeliers is er keihard gewerkt om de Groenendaal er feestelijk uit te laten zien.

-In de zomer hebben we ons eerste niet-familie personeelslid gehad; Gerben, die we tijdelijk geleased hebben van de Natuurwinkel Gouda.

-We hebben het importeursschap binnen van de handgemaakte Schotse JustBe chocolade. (later meer specs).

-Een omzetgroei van 40%. Bam. Ik kan het nog niet geloven, dagelijks slecht economisch nieuws, omvallende grootwinkel bedrijven en wij plussen gewoon tientallen procenten!

En dan 2015. Niets zo leuk als plannen maken en bedenken hoe we onze klanten kunnen verrassen het aankomende jaar. Nog niet alles is uitgekristalliseerd, maar de volgende dingen passeren geregeld het dagelijkse werkoverleg;

-Proeverijen. Dat gaan we zeker doen! In januari geeft vinoloog Els Groot (www.elsgrootwijnworkshops.nl) haar wijncursus bij ons en medio februari beginnen we met eigen proeverijen. In ieder geval wijn/chocolade en bier, maar wie weet wat we verder bedenken. 🙂

-We gaan er alles aan doen om onze streekbieren uit te rollen in Nederland. Er zijn al her en der wat gelegenheden die ze schenken en daar loopt het heerlijk. Dat smaakt naar meer!

-We horen steeds vaker; waarom hebben jullie geen winkel bij ons in ……… (jouw stad hier). Dus een tweede vestiging wellicht? Als je nog een leuk pandje weet horen we het graag in ieder geval.

-Een hele nieuwe productgroep? Pasta? Olijfoliën? In ieder geval breiden we het huidige assortiment uit. As we speak zijn we in gesprek met een nieuwe Tsjechische brouwer die fantastische bieren maakt, echt een aanvulling voor ons assortiment. We gaan ons best doen!

-Onze ogen en oren open blijven houden. Plannen is leuk, maar zeker 50% van de projecten die we ondernemen zijn niet gepland, maar komen als kans voorbij drijven en die grijpen we graag met beide handen aan.

Heb je nog suggesties? We zien je graag in de winkel aan de Lange Groenendaal in Gouda of in de mail info@houseofgoods.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s