All you need is White

proeven_nikki

Geschreven door Nikki Looman van leuketheetjes.nl

Soms is wit alles wat je nodig hebt om het leven wat leuker en lichter te maken. Denk maar aan een wit vel papier, je kan opnieuw beginnen, ermee doen wat je wilt. Of bijvoorbeeld een witte klodder verf, om alles iets vrolijker te kleuren. Of natuurlijk een heerlijke kop witte thee, om je weer energie te geven en je enthousiasme een flinke oplawaai te geven.

Afgelopen week kreeg ik namelijk een prachtige witte thee binnen van House of Tea. Het is de (voor veel mensen welbekende) Pai Mu Tan. Voor witte thee worden alleen de bovenste blaadjes van de theeplant gebruikt. Dit zijn de jongste blaadjes en ze kunnen niet zo vaak geplukt worden. Hierdoor is de thee ook kostbaarder dan andere thee. De blaadjes zijn erg teer en worden bijna niet behandeld. De thee wordt gebakken, gerold, gedroogd en hierna verpakt. Even een vergelijking, Oolong kan tot wel 11 behandelingen ondergaan!

Deze mooie thee is ontzettend zacht en voelt als fluweel in je mond. Het is bijna of je een hapje van een wolk neemt. De thee heeft een bijna onbeschrijfbare smaak, juist door die zachtheid. Als je een beetje verder zoekt en proeft is er toch een bloemige, haast zoete smaak te herkennen.

Witte thee kan het beste op een lage temperatuur gezet worden, rond de 60 tot 70 graden, het hangt er ook heel erg vanaf wat voor smaak je zoekt in de thee. Voor nu heb ik hem op 65 graden opgeschonken. Zoals ik eerder ook al zei in een blog, het ideale van deze temperatuur is, dat je gelijk kan genieten van de prachtige smaken die zich openbaren. Iets dat voor een ongeduldig persoon als ik een fantastisch pluspunt is.

Binnenkort ga ik de thee op verschillende temperaturen zetten, om te kijken wat de temperatuur uithaalt met die prachtige smaken. Misschien komt er uit die wolk wel een donderstormpje tevoorschijn.

Liefs.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s