7 goede redenen om meer chocolade te eten

banner_HoCh

7 goede redenen om meer chocolade te eten

1.  Chocolade is goed voor je humeur

Grijp jij ook altijd naar een reep chocola als je een pesthumeur hebt? Niet zo vreemd! Deze lekkernij stimuleert namelijk de endorfineproductie en daardoor voelen we ons beter, vrolijker én gelukkiger! En zeg nou zelf: met een goed humeur is toch alles veel leuker?

2. Chocola is goed voor je hersenen

Een stukje chocola bij de thee op je werk? Doen! Chocola zou namelijk goed zijn voor je hersenen. Het houdt je brein gezond én scherp. Precies wat we nodig hebben aan het einde van de middag. Toch?

3. Chocola stimuleert je lustgevoelens

Dat een avondje chocoladefonduen eindigt in een stomende vrijpartij is niet zo gek. Uit een Italiaans onderzoek blijkt namelijk dat chocola lustgevoelens opwekt. Dit komt door het stofje fenylethylamine, een liefdesstofje dat onze hersenen tevens aanmaken als je tot over je oren verliefd bent. Misschien een reden voor je partner om jou toch eens wat vaker te trakteren op een lekkere chocoladereep?

4. Chocola is een weldaad voor je huid

Bang dat je morgenvroeg wakker wordt met een pukkel op je voorhoofd na het eten van die bonbons? Niet doen! Want geloof het of niet: chocola is juist goed voor je huid. Mits je gaat voor de pure variant. Niet alleen zorgt het voor een stralend velletje, het beschermt je huid ook tegen UV-straling!

5. Chocola helpt je rekenen

Geen rekenwonder, maar moet je toch je kinderen helpen met die ingewikkelde wiskundeopdracht? Grijp dan eerst naar de chocola. De flavonoïden in deze zoete lekkernij zouden je namelijk helpen bij je rekenkunsten! In ieder geval het proberen waard, toch?

6. Chocola helpt bij afvallen

Diëten en chocola eten, klinkt als een vreemde combinatie. Maar wél als een gouden, nietwaar? Het eten van donkere chocola schijnt de trek in zoute, zoete en vette voeding te verminderen! Mits je het bij een stukje pure chocola houdt natuurlijk. Het nuttigen van een hele reep zal je gewicht, helaas, geen goed doen.

7. Chocola verbetert je sportprestaties

Neem je eerst een stukje chocola voordat je de benen uit je lijf rent op de loopband, dan is de kans groot dat je niet alleen sneller gaat, maar het ook langer volhoudt! Klinkt ideaal, toch?

Bron: telegraaf.nl

Afbeelding: House of Chocolate

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s